Melany D'Fonseca | Oefenen met twee
695
single,single-post,postid-695,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Oefenen met twee

In deze blog vertel ik jullie hoe mijn dag eruit ziet met twee kindjes. Mijn zusje moest afgelopen zaterdag werken in de salon en ik had aangeboden om op te passen. Red je dat wel? Met twee kleine kindjes tegelijk. Ja natuurlijk, kan ik alvast oefenen grapte ik nog. Het komt helemaal goed, maak je maar geen zorgen..
Ik heb er ontzettend veel zin in en ben stiekem wel benieuwd hoe Damian zal reageren op het feit dat ik mijn aandacht zal verdelen.

Om 12 uur wordt Aiden afgezet door mijn zusje. ‘Hier is zijn luiertas, alles zit erin. Nou ik hoef jou natuurlijk niets uit te leggen. Dit kan jij gewoon allemaal’. Uhm ja hoor komt goed. Als Kim bijna de deur uitloopt roep ik nog snel na; hoeveel drinkt hij ook alweer? 150? Nee 180 met 6 schepjes Nutrilon. Oke top, werkse schat!
Als ik terug de woonkamer inloop ligt Aiden nog rustig in de maxi cosi en Damian in zijn wipstoel. Maar liefst 25 minuten lang blijven ze rustig zitten en brabbelen ze af en toe zachtjes wat. Wat een voorbeeldige kindjes. Dit gaat helemaal goed.. I got this! Ondertussen eet ik zelf wat en maak ik Aiden zijn flesje alvast klaar, want hij moet alweer bijna eten. 25 minuten later is het gedaan met de rust. Aiden heeft honger en wil opgetild worden. Zijn flesje staat gelukkig al klaar, maar zodra ik hem optil begint Damian te huilen. Hij wil mama’s aandacht nu ook en ik merk dat hij een beetje jaloers is. Ik geef Aiden zijn flesje tot de helft. Daarna leg ik hem weer in de maxi cosi en drinkt hij zelf de andere helft van t flesje op. Wat een geluk dat hij zijn flesje al zelf kan vasthouden. Zielig vind ik t wel.. Vandaar dat ik geknield op de grond zit met Damian op mijn been terwijl ik met m’n andere hand Aiden af en toe help met z’n flesje.

Inmiddels zie ik dat het al tijd is voor Damian zijn middagdutje. Aha vandaar dat hij zo aanhankelijk is. Ik vraag mezelf af hoe ik dit ga aanpakken. Damian zijn bedje staat in de woonkamer als box, want dat leek mij wel handig met beide kindjes. Terwijl Aiden in het bedje ligt te spelen schuif/til ik het bedje weer naar de slaapkamer en dat vind hij maar al te leuk! Damian zijn bed ritueeltje is als volgt; alle geluiden in huis gaan zachter, ik speel klassieke muziek af van baby Einstein, pak zijn lievelingsknuffel ‘Haasje’ en leg Damian in zijn bedje terwijl ik hem 5 minuten over zijn ruggetje aai. Dan is hij helemaal rustig, kan ik weglopen en valt hij vanzelf in slaap. Of dat nu ook gaat lukken betwijfel ik, maar het is het proberen waard. Ik leg Damian in bed en met Aiden (inmiddels) in mijn armen buig ik over Damian zijn bedje heen om over zijn rug en hoofdje te wrijven. Normaal gesproken is dit al zwaar (sinds de zwangerschap heb ik telkens binnen no-time rugpijn), maar met ook nog een baby op de arm is het extra zwaar. Ik waag de gok en loop alvast de kamer uit. Damian valt gelukkig direct in slaap.

IMG_1374

Dan moet ik een creatieve oplossing bedenken zodat ik het avondeten voor Damian kan maken. Na wat nadenken pak ik de draagzak en leg Aiden tegen me aan. Zo heb ik m’n handen vrij en kan ik beginnen met het maken van de pasta bolognese. Binnen 5 minuten is ook Aiden lekker in dromenland en kan ik rustig koken. Wat heerlijk om hem zo tegen me aan te houden. Aiden eet sinds kort ook groente en fruit dus voor hem stoom en pureer ik alvast wat worteltjes. En dan worden ze beide tegelijk wakker en hebben honger! Het lukt om ze beide tegelijk eten te geven (alhoewel er meer eten op de grond ligt dan in de buikjes) en daarna verschoon ik ze om de beurt.

Met de kindjes gaat alles goed. Ze hebben geslapen, gegeten, gespeeld en zijn opgefrist, maar ik loop er nog steeds hetzelfde bij als toen ik ’s ochtends wakker werd. We hebben een feestje van neefje Kenzo die 2 jaar geworden is dus ik moet mezelf nu toch echt gaan klaarmaken. Ik leg de kindjes weer in de wipstoel en maxi cosi en neem een turbo douche van 60 seconden. Aiden huilt als ik onder de douche sta, maar als ik eruit kom valt hij net in slaap. Dan gaat de bel.. Kim is weer terug van werk en samen vertrekken we naar het feestje. Eind goed al goed.

Naast dat het ontzettend leuk en gezellig is met twee kleine kindjes heb je soms ook pittige momenten waarbij je denkt oké hoe ga ik dit nu aanpakken! Bij één kind moet je al creatief zijn, maar bij twee al helemaal. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een kwestie van wennen. Als je zelf twee kindjes hebt of als je vaker oppast dan pas je alles daarop aan en kom je vanzelf in een ritme (uhm daar ga ik maar vanuit). Voorlopig houd ik het nog eventjes bij het oppassen 😉

Liefs Mel

2 Reactie's
 • Kimberley d'Fonseca
  Geplaatst op 09:52h, 31 oktober Beantwoorden

  Beste tante❤️❤️❤️❤️❤️

  • melany
   Geplaatst op 09:45h, 05 november Beantwoorden

   Love you!!!! Snel een zussenavondje doen

Geef een reactie