Melany D'Fonseca | Fotoshoot Richard Monsieurs
611
single,single-post,postid-611,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Fotoshoot Richard Monsieurs

Mijn laatste portfolio shoot was gemaakt voor mijn zwangerschap. Daarom is het tijd voor een nieuwe fotoshoot zodat ik weer recente foto’s heb. Wel zo handig dat mijn (potentiële) opdrachtgevers zien dat mijn haar inmiddels bruin is en dat ik weer in shape ben. Op mijn wishlist van fotografen waar ik graag mee samen wil werken heb ik o.a. topfotograaf Richard Monsieurs staan. We hebben al vaker geprobeerd om een shoot in te plannen, maar telkens kwam het er niet van. Hij staat al lang op mijn lijstje dus ik besluit nog een poging te wagen. Na wat berichtjes heen en weer komen we eindelijk uit op een datum. Helaas moest ik de fotoshoot last minute afzeggen i.v.m het trekken van mijn verstandskies. De nieuwe datum spreken we spontaan 2 dagen van tevoren af. Wow dat is wel heel kortdag! Gaat dat wel lukken?! Het voorbereiden van een fotoshoot kost namelijk best veel tijd. Nadat ik Damian zijn laatste flesje heb gegeven en hem in bed heb gelegd begin ik met de voorbereiding. Een concept en locatie bedenken, uren graaien in mijn kledingkast op zoek naar de perfecte kledingstukken zoals ik het plaatje in mijn hoofd heb.. Om vervolgens maar zowat m’n hele kledingkast mee te nemen. Hetzelfde geldt voor mijn sieraden en make up. We besluiten voor een naturel look te gaan, maarja wie weet besluiten we opeens spontaan dat we toch voor rode lippenstift gaan! Dus hoppa die rode lippenstift gaat ook in de tas. Het wordt een shoot op het strand, omdat ik daarvan nog geen foto’s in mijn portfolio heb. Mijn haren föhn ik alvast, want dat scheelt ’s ochtends weer wat tijd. Wanneer het 2 uur ’s nachts is schrik ik van de tijd en ga ik snel mijn bed in.
Op de dag zelf sta ik vroeg op en maak ik wat beachy waves in mijn haar met de krultang. Dan vertrek ik richting visagiste Yvanka Leysner voor een mooie make-up look. Yvanka is o.a. vaste visagist bij RTL late night en RTL Boulevard. Gelukkig had ze tussendoor de tijd om mij van een mooi make-upje te voorzien. Eenmaal aangekomen bij de fotograaf blijk ik toch wat vergeten. Een van de belangrijkste dingen nog wel; matterende poeder. (Neem je 5 tassen mee en dan weet je nog wat te vergeten..) Normaal heb ik niet zo snel last van een glimmende huid, maar met 30 graden blijf ik niet bespaard. Op de heenweg naar het strand maken we daarom nog even een pitstop bij de DA voor een poedertje. Gelukkig maar dat is ook weer geregeld.
Net wanneer wij het parkeerterrein van het strand op willen rijden worden er hekken geplaatst door verkeersleiders. Het strand is te vol waardoor er geen mensen meer worden toegelaten. Teleurgesteld gaan we over op plan B; naar het bos toe waar we kunnen shooten in de duinen. Maar op dat mooie plekje kom je niet zomaar.. We moeten daarvoor maar liefst 25 minuten lopen terwijl we ondertussen zware spullen sjouwen. Tijdens het lopen vragen we ons af of de duinen er nog wel zijn en inmiddels begin ik een beetje in de stress te schieten. Plan C hebben we namelijk nog niet.. De zweetdruppels stromen van mijn hoofd en het enige waar ik aan kan denken is “oh neeee mijn mooie make up”. Ondanks alles probeer ik me zo min mogelijk druk te maken en zo rustig mogelijk te bewegen. Opgelucht haal ik adem wanneer ik in de verte de duinen zie. Wanneer we in de duinen zijn aangekomen werk ik de schade bij en trek ik het 1e setje aan. Van de 25 meegenomen setjes trek ik uiteindelijk 8 outfits aan. Tussendoor spiek ik steeds even naar de gemaakte foto’s. Wauw, wat ben ik al blij met de resultaten! Alles klopt; Het licht, de scherpte, de hoeken etc. Van de zweetdruppels is wonderbaarlijk niets te zien. In 2 uur tijd hebben we 400 foto’s gemaakt en dan zit de fotoshoot erop. Snel haast ik mij terug naar Amsterdam voor een etentje met mijn zusje en vriendin Nastazia.
Ja en dan komt het moeilijkste!! De foto’s selecteren.. Hoe ga ik in hemelsnaam 5 foto’s kiezen uit 400 foto’s?! Hoe vaak ik het ook doe .. Het wordt er helaas niet makkelijker op. Manlief heeft het altijd zwaar te verduren tijdens de foto selectie momenten; Schat… Deze of deze? Die zin kan hij dan ook echt niet meer uitstaan schat ik zo in. Uiteindelijk lukt het ons om 5 foto’s te selecteren die bewerkt worden voor in mijn portfolio. Ondanks wat onverwachte gebeurtenissen hebben we een topdag gehad en mooie foto’s gemaakt. Bij een fotoshoot op een buitenlocatie heb je ook eerder te maken met onverwachte gebeurtenissen. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het weer en mogelijke toeschouwers. Het is maar goed dat we naar het bos zijn gegaan, want op het strand hadden we met zoveel toeschouwers echt niet dit soort foto’s kunnen maken. Ik ben benieuwd wat jullie van de resultaten vinden!
Liefs,
Melany
3 Reactie's
 • Japke
  Geplaatst op 07:05h, 28 september Beantwoorden

  Wat een toestanden voor slechts 5 foto’s. Het reaultaat mag er zijn. Prachtig!

 • Kim
  Geplaatst op 18:55h, 29 september Beantwoorden

  Prachtige foto’s

  • melany
   Geplaatst op 17:42h, 09 oktober Beantwoorden

   Dankjewel! x

Geef een reactie