Melany D'Fonseca | Au!
562
single,single-post,postid-562,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Au!

AU kiespijn! De linkerkant van mijn gezicht voelt beurs, dik en dof aan. De pijn van mijn kies straalt uit naar mijn oor, oog en hoofd. Zo chagrijnig word ik ervan.. Dan maar aan de ibuprofen. Deze pijn is denk ik echt een van de meest irritante! Op dit moment is mijn grootste wens dat er iemand langskomt en per direct mijn verstandskies eruit trekt, snijd of whatever! Overmorgen bij de tandarts piep ik vast anders.. Ik ben namelijk bang voor naalden en kan niet tegen bloed. Voor de 3e x moet ik deze angst doorstaan, maar het wordt er helaas niet makkelijker op.. Op de een of andere manier ben ik erg gevoelig voor zwellingen. Sommige mensen houden er niks aan over, maar ik heb minimaal een week lang vette pijn en een grote tennisbal in m’n wang:( Als ik echt pech heb loop ik er zelfs 2 weken mee.. Pfff en dan nog het eten; soep en yoghurtjes. Dat kots ik helemaal uit binnen 3 dagen en voorlopig hoef ik dan geen zuivel of bouillon meer te zien. Maar zoals Cruijf altijd zei; ieder nadeel heb zijn voordeel! En zo is dat.. De kilo’s vliegen er bij mij altijd af na het trekken van een kies en dat komt nu wel goed uit. Aankomende donderdag heb ik namelijk een fotoshoot in o.a. bikini’s op het strand. *Slik*! De afgelopen 3 weken ben ik extra goed aan het sporten. ’s Avonds hou ik mij netjes aan mijn buikspierkwartier en ik sport wekelijks met mijn personal trainer Rayvano Sabajo. Zo blij met hem! Hij telt voor me, let op mijn houding, bedenkt mijn sport en voedingsschema en zorgt zelfs dat ik adem! (Ja echt! Dat heb ik natuurlijk weer.. Ik vergeet te ademen tijdens het sporten) Ray wat zou ik toch zonder jou moeten..

Als het zover is lukt het de tandarts helaas niet om mijn kies te trekken, omdat hij te schuin ligt. Dat betekent dat ik naar de kaakchirurg in het ziekenhuis moet. Daar kunnen ze snijden en boren wordt mij verteld. Oh no! De angst slaat direct nog meer toe, maar ik zal toch echt van deze ontsteking en pijn af moeten. De fotoshoot moet hierdoor helaas verplaatst worden. Woensdag stop ik mijzelf nog vol met lekker eten en dan ga ik richting het ziekenhuis. Er is een ontzettend lange rij bij de receptie dus ik loop maar meteen door naar de afdeling kaakchirurgie. Ook daar is een lange rij en maar één medewerker. Stressend schuif ik aan.. Wanneer ik eindelijk aan de beurt ben kunnen ze mij niet vinden in het systeem. Ik zet alles op alles zodat de afspraak doorgaat. Het lijkt wel alsof ik er zin in heb! Een halfuur later biedt ze haar excuses aan. Ze heeft mijn aanmelding gevonden en ik mag plaatsnemen in de wachtruimte..

Iedereen wordt om de beurt opgeroepen en gaat naar een ‘normaal’ kamertje. Wanneer ik aan de beurt ben komt er iemand vanuit de OK en roept mijn naam om. Verward zeg ik een paar seconden later ‘ja dat ben ik’. Ik vraag mijzelf af wat dit te betekenen heeft en mijn hart gaat keihard tekeer. Na wat uitleg mag ik gaan liggen en krijg ik een blauw zeil over mij heen. Alleen mijn mond is nog zichtbaar. Het toedienen van de verdoving vind ik al ontzettend eng en pijnlijk. Helaas moet ik tot 3 x toe extra verdoofd worden, omdat ik het blijf voelen en dat is niet de bedoeling van verdoving. Mijn kies wordt in 4 stukken geboord en vervolgens getrokken. Daardoor zal de zwelling heftiger dan normaal zijn. Een halfuur later ben ik klaar. Ik ben aan het trillen en voel me flauwtjes. Niet zo handig dat ik alleen ben gekomen denk ik op dat moment. Ik wacht tot ik mij wat beter voel en dan is het tijd om Damian weer op te halen. Ondanks alle pijn kan hij mij laten lachen! ’s Avonds heb ik zoveel pijn dat ik helemaal gek wordt. Opeens moet ik 9 keer achter elkaar niezen. En dat met open mond zodat mijn hechtingen niet openschieten(charmant!). Hooikoorts en kiespijn is echt geen fijne combi. De dag erna is de pijn gelukkig al iets minder. Over de zwelling is niets gelogen. Het lijken wel 2 tennisballen in m’n wang. De komende dagen blijf ik dus lekker thuis in bed met ibuprofen, een icepack en Netflix. Heb ik even geluk dat seizoen 2 van Narcos inmiddels te zien is:) Zooooo spannend!

Welke goede series kan ik nog meer kijken om deze dagen door te komen?

Geen reactie's

Geef een reactie