Melany D'Fonseca | Hoe combineer ik alles (niet)?
512
single,single-post,postid-512,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Hoe combineer ik alles (niet)?

In deze blog ga ik jullie vertellen hoe ik alles combineer. Of nouja eerder gezegd hoe ik alles NIET combineer. Het is namelijk niet te doen om alles te combineren. Mij lukt het in ieder geval niet! Wel probeer ik telkens een balans te vinden in het moeder zijn, partner zijn, vriendin zijn, werknemer zijn, model zijn en sinds kort ook nog blogger.

Alles tegelijk voor de 100 procent doen is geen optie..Vandaar dat ik telkens  wissel van focus. De ene keer ben ik ontzettend gericht op mijn gezin, familie en huishouden, dan denk ik nou ik ga maar weer wat tijd investeren in mijn vriendschappen, dan weer in modellenwerk en bloggen en ga zo maar door. Mijn gezin blijft natuurlijk altijd op nummer 1 staan. Doordeweeks ben ik minimaal 3 avonden met Damian na mijn werk en in het weekend ben ik ook met hem. De woensdagavond gebruik ik om te sporten en de maandag is voor mijn liefde(s) of voor vriendinnen. Als ik weg ga met vriendinnen is Damian thuis met papa of ik neem Damian mee. Zo hebben we Damian gister bijvoorbeeld meegenomen naar de 26th bday borrel van mijn hartsvriendin Jasmijn die ik al ken sinds we 4 jaar zijn. Als one of the boys mengde Damian zich kruipend tussen de mannen door (zie filmpje). Op het eind zwaaide hij lief naar iedereen en gaf zelfs charmante handkusjes die goed in de smaak vielen. Hoe schattig! Echt een kleine flirt.. Van wie zal hij dat toch hebben?! Veel gasten, vooral de dames natuurlijk, kregen acuut de babykriebels..Zelfs ik kreeg ze (heel eventjes maar) weer opnieuw door Damian. Dat we hem meenemen vinden ze gelukkig juist gezellig. Hoe erg combineren wil je het nog meer hebben? Baby’s en party’s gaan best prima samen zo!

 

 De weekenden zijn we het liefst met z’n drietjes en af en toe passen de oma’s een nachtje op in het weekend. Het gaat allemaal om de balans en vaak voel ik zelf wel aan waar ik meer aandacht aan wil of moet besteden. Als ik lang geen grote schoonmaak heb gedaan denk ik  uhoh ik ben wel een hele slechte huisvrouw en dan ga ik maar gauw schoonmaken. Als ik lang niet de keukenprinses heb uitgehangen verwen ik Geo weer met wat lekkere maaltijden en als ik te gehaast ben geweest om echt kruipend op de grond met Damian te spelen plan ik een paar dagen in om alle aandacht aan hem te geven. Wat geniet ik van die momenten! Ik werk veel met 2 do lijstjes, want anders hou ik alle dingen die er moeten gebeuren zoals o.a. administratie verwerken, belastingaangifte doen, kinderopvangtoeslagwijzigingen doorgeven etc. niet meer bij. Heerlijk om weer iets af te vinken als het gedaan is! Alleen jammer dat er voor één ding dat er af gaat vaak wel weer minimaal 3 nieuwe dingen bijkomen..

              Een nieuwe website kan ik weer afvinken!

Een tijdje terug leek het mij leuk om te bloggen dus hoppa die ging ook op het 2 do lijstje. Bedacht op dinsdagavond en donderdagavond stond mijn website inclusief blog online. Zonder al te veel na te denken ben ik ervoor gegaan. Soms ben ik een tikkeltje impulsief..(Dat is nogal zacht uitgedrukt he?!) Maar hey, als je iets leuk vindt en je loopt weinig risico dan kan je er gewoon voor gaan denk ik dan. Als ik wel had nagedacht had het me waarschijnlijk verstandig geleken om er nog even mee te wachten tot ik meer tijd heb en had ik vast tig andere redenen bedacht waarom ik het beter niet kon doen. Toen ik begon had ik direct al aardig wat lezers wat natuurlijk de kick en soms de druk geeft om iedere maandagochtend wat te posten. Want wat als je een keer geen inspiratie hebt? Gelukkig is dat tot nu toe nog niet gebeurd.

Het niet al te veel nadenken, maar de agenda gewoon maar volplannen is denk ik de reden dat ik toch nog van alles doe. Pas in de week zelf denk ik vaak oh dit is toch wel erg druk.. Of ik zit net lekker op de bank en heb echt GEEN zin om uit huis te gaan. Dat komt vooral voor bij het sporten trouwens (voor een etentje of iets anders gezelligs heb ik er vaak geen moeite mee), maar als ik er eenmaal ben is het toch altijd weer leuk!
Na alle drukte moet ik soms echt even een rustmoment inplannen. Daarom stond afgelopen week in het teken van rust.. Heerlijk een weekje lekker thuis met Damian en Geovanni  (op het werken na natuurlijk). In het weekend sliep Damian een nachtje bij oma en hebben wij eindelijk weer een dagje als vanouds gehad samen. Normaal gesproken gaan we op stap als Damian uit logeren is, maar dit keer wilde we juist lekker thuis blijven. Vroeg naar bed en lekker uitslapen. Het uitslapen wilde niet helemaal meer lukken omdat we gewend zijn aan het ritme, maar we hebben wel lekker lui de hele dag in bed gehangen. Ontbijt in bed en een paar afleveringen Tyrant gekeken (Tip!). Inmiddels ben ik weer helemaal opgeladen en klaar voor deze week waarin ik hoop weer even tijd door te kunnen brengen met mijn ouders en familie die ik alweer veel te lang niet gezien heb..

Hoe combineer jij alles en wat doe jij om op te laden?


Kleintje 336x280

Geen reactie's

Geef een reactie