Melany D'Fonseca | Damian 1 jaar!
461
single,single-post,postid-461,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Damian 1 jaar!

Inmiddels is onze lieve Damian 1 jaar en hebben we een knalfeest achter de rug! Hoe heb ik dit aangepakt? Dat ga ik jullie in deze blog vertellen. Een (kinder)feest voor 120 mensen organiseren is niet niks! Door de vakantieperiode kwamen we uiteindelijk uit op 90 gasten. Alsnog een grote groep mensen die je in de meeste gevallen niet thuis kwijt kan.. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een leuke en betaalbare locatie in Amsterdam. Gelukkig hoefde ik mij geen zorgen te maken om Damian zijn reactie op het aantal gasten. Hij is dit inmiddels gewend met zo een grote liefdevolle familie om zich heen en hij geniet altijd van alle aandacht zoals een echt ‘leeuwtje’. Dit is natuurlijk persoonlijk en voor ieder kindje anders.

Na het opstellen van de gastenlijst ben ik begonnen met het bedenken van een thema. Al vrij snel was ik er uit: Safari/jungle werd het thema van Damian zijn 1e verjaardag. Hij is op gek op dieren dus de keuze was snel gemaakt. Bij dit thema hoort natuurlijk ook een leuke dierentaart. Voordat we bezig waren met het plannen van de verjaardag wist ik al dat ik een taart bij Life of Pie wilde bestellen. Toen ik hun oogverblindende taarten tegenkwam op Instagram was het liefde op het eerste gezicht. Ik bestelde een custom made jungle taart en voor de vulling koos ik red velvet met een laagje crunched oreo cookies.

Toen Damian nog in mijn buikje zat kwamen wij in het Westerpark een leuk stel van in de 40 tegen met een klein kindje. We raakten aan de praat en zij gaven aan dat zij zich in ons herkende en ook zo verliefd waren tijdens de zwangerschap etc. We bleven mailcontact houden en werden zelfs uitgenodigd voor het kraamfeest van hun inmiddels 2e kindje. Hadden wij ook maar een kraamfeest gegeven ipv 2 a 3 kraambezoeken per dag en dat 3 maanden lang..(Sorry mam, voortaan moet ik toch echt beter naar je luisteren!) De locatie van dit kraamfeest was superleuk; een schattig tuinhuisje waar je binnen en buiten kon zitten. Ik zag het al helemaal voor me .. Lekkere hapjes op de picknicktafel, ballonnen, taart, een springkussen buiten voor de kindjes, misschien zelfs een BBQ etc. Deze locatie is perfect voor Damian zijn verjaardag besloten we. Alles was al geregeld totdat ik mij bedacht dat ik de voorwaarden nog even goed wilde doornemen. Oh nee!! Maximaal 50 mensen toegestaan. Nou heb je altijd wel een paar afmeldingen, maar van 90 naar 50 mensen zagen en wilde wij niet zien gebeuren. Damian zijn verjaardag was inmiddels over een maand dus ik, stresskip eerste klas, begon aardig in de stress te raken.. Ik moest zo snel mogelijk een nieuwe locatie vinden waar ik met zoveel mensen terecht kon. Uiteindelijk kwam ik uit bij Paviljoen Puur. Een prachtige locatie met de mogelijkheid om binnen en buiten te zitten en alles werd in overleg geregeld. We hoefde alleen taart, ballonnen en onszelf mee te nemen! Een toplocatie en zo min mogelijk zelf regelen beviel ons wel dus we besloten om voor deze locatie te gaan. Ook leek deze locatie het meest op het feestje wat ik voor ogen had en was het zelfs nog leuker. En als ik iets in mijn hoofd heb..(Respect voor manlief die het al zoveel jaar met mij volhoudt).

De uitnodigingen heb ik zelf gemaakt met Paint en via mail/whatsapp verzonden. Qua ballonnen kon ik mij helemaal uitleven bij de feestwinkel op de Kinkerstraat. Hier bestelde ik metallic groene, gele en gouden helium ballonnen en natuurlijk de bijpassende dierenballonnen die het thema helemaal afmaakte! 31 ballonnen om precies te zijn.. Wat hebben wij toch een geluk met onze lieve familie.. Iedereen opgetrommeld om een paar ballonnen te vervoeren. Zelfs de taart werd voor ons opgehaald zodat wij op ons gemak op tijd op het feestje konden verschijnen.

Ondanks alle hulp kwamen we toch fashionably late (5 min later) aan.. Alleen ons zelf meenemen is blijkbaar toch ook nog lastig voor ons.. Strive for progress, not perfection houdt ik mijzelf maar voor. Bij aankomst stond alles perfect klaar, precies zoals ik in gedachten had! Het was een feest dat leuk was voor de kinderen en voor de volwassenen. De kinderen vermaakte zich goed op het krokodillen springkussen. De avond voor het feestje werd ik namelijk gebeld dat het bestelde jungle springkussen beschadigd was..Teleurgesteld stemde ik in met het krokodillen thema. Ik kon er toch niets meer aan doen en achteraf stond het stiekem wel erg leuk. Dit model had zelfs een glijbaan en we kregen het voor dezelfde prijs. Op je eigen feestje ben je zelf altijd druk bezig en ik schoot helemaal in de rol van de gastvrouw ondanks dat daar de 3 obers voor waren. Iedereen had het naar zijn zin en het was een geslaagd feestje! Damian heeft met een big smile rondgelopen en het leukste vond hij de dierenballonnen die we daarom ook weer mee naar huis hebben genomen zodat hij er nog steeds van kan genieten. Alleen het zingen bij de taart vond hij niet zo leuk.. Maar zeg nou eerlijk; wie houdt daar nou wel van?! Je staat er toch altijd maar een beetje ongemakkelijk bij op zo een moment.

Puur Paviljoen houd ik er zeker in voor toekomstige feestjes. Wat ben ik blij dat ik deze locatie heb ontdekt! Wel was het 1 x en niet meer dat we het zo groots vieren aangezien de 1e verjaardag zo speciaal is. De andere feestjes vieren we klein.. Althans 4 is ook bijzonder want dan gaat hij naar school en 5 is ook zo een mooi getal en … Ach hou maar op! Dit past gewoon bij ons:)

Tot snel Paviljoen Puur !

Hoe heb of ga jij de 1e verjaardag van je kindje vieren?

13886265_10153788431283342_3463319439463078701_n

13901586_10153788852203342_113285369220322348_n

13925157_10153788428403342_5285979413705094634_n

500x500px_affiliate_aug

Damian staat op de website van Prenatal:) Volgende week meer hierover!

13962734_10153788430603342_5694421526414868854_n

 

1Reactie
  • Japke
    Geplaatst op 20:39h, 17 augustus Beantwoorden

    Zo, wat hebben jullie uitgepakt! Nee de eerste verjaardag van mijn kinderen hebben wij niet zo groots gevierd maar wel iets uitgebreider dan andere verjaardagen…

Geef een reactie